Oamenii străzii din Amsterdam au fost înzestraţi cu jachete pentru plăţi contactless

28.12.2016
Oamenii străzii din Amsterdam au fost înzestraţi cu jachete pentru plăţi contactless

Este din ce în ce mai dificil pentru oamenii străzii să câştige bani din cerşit, dintr-un motiv destul de simplu. Din ce în ce mai mulţi oameni nu dispun de cash în portofel, deoarece plăţile mobile, cardurile şi portofelele virtuale au crescut foarte mult în popularitate. În aceste condiţii, Carsten van Berkel şi Stefan Leendertse, de la N = 5, o agenţie de publicitate din Amsterdam, au venit cu o soluţie high-tech: jachete pentru plăţi contactless care sunt purtate de oamenii străzii.

Astfel, oamenii pot dona 1 euro celui care poartă haina prin intermediul unui card contactless. Jacheta are un cititor de card încorporat, iar tot ce trebuie să facă cei care doresc să ofere bani este să ţină cardul în dreptul acestuia timp de câteva secunde. Dispozitivul dispune şi de un ecran LCD pe care sunt afişate instrucţiunile de pentru efectuarea plăţii.

Banii nu merg direct la persoana care poartă jacheta, ci într-un cont supervizat de un centru pentru persoanele fără adăpost. Astfel, cei care donează au o garanţie în plus că suma nu va fi cheltuită pe droguri sau alcool.

Banii pot fi utilizaţi pentru plata unei mese, pentru un duş sau cazarea la un centru de adăpost. În Amsterdam, o noapte într-un asemenea centru costă 5 euro. Banii pot fi folosiţi şi pentru diverse cursuri, precum cele de calificare într-o meserie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult