Ochelarii Spectacles de la Snapchat vor primi o revizie hardware foarte curând

12.04.2018
Ochelarii Spectacles de la Snapchat vor primi o revizie hardware foarte curând

Compania Snap Inc. a lansat în urmă cu doi ani o pereche de ochelari „inteligenţi” numiţi Spectacles care puteau înregistra clipuri video scurte. Aceştia nu s-au bucurat de succesul dorit, în primul rând din cauza disponibilităţii limitate la lansare, fiind vânduţi exclusiv prin intermediul unor vendomate fizice, iar apoi pentru că preţul nu era tocmai accesibil. Spectacles de la Snapchat încă se sunt la vânzare pe internet, însă se pare că în curând vom primi o variantă îmbunătăţită, dovadă că Snap încă nu a renunţat la ideea unei „camere de purtat.

Ştiam deja din diverse scurgeri de informaţii că Snap Inc. lucrează la alte două versiuni de Spectacles, însă nu ştiam cât de aproape suntem de lansarea noilor modele. Se pare că cel puţin o variantă a ochelarilor cu cameră numită „Model 002”, va fi lansată în cursul acestui an, cu mici îmbunătăţiri tehnice. Nu ştim însă dacă şi design-ul va fi schimbat, însă cel mai probabil pentru o primă revizie acesta va fi păstrat.

Modelul nou a fost deja predat comisiei FCC din America pentru aprobare, acesta fiind listat în baza de date cu hardware Wi-Fi compatibil cu reţele pe 5 GHz, sugerând o conexiune mai rapidă cu telefonul pentru transferul de clipuri. O altă diferenţă minoră este faptul că informaţiile legale despre dispozitiv precum aprobarea FCC şi alte detalii sunt acum accesibile exclusiv prin intermediul aplicaţiei Snapchat.

Nu este clar însă dacă la capitolul camere sau optică vom avea parte de upgrade-uri. Având în vedere că vorbim despre o simplă revizie hardware, cel mai probabil modelul al treilea, programat să apară cândva în 2019 va face un pas important în această direcţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult