(P) Luni începe a doua ediţie a Bucharest Science Festival

(P) Luni începe a doua ediţie a Bucharest Science Festival

Luni, 22 septembrie, începe a doua ediţie a Bucharest Science Festival, organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi de Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime. Timp de o săptămână, expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente şi demonstraţii, proiecţii de documentare vor deschide participanţilor perspective noi asupra Universului şi vieţii. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Am pregătit zeci de evenimente interesante pentru a doua ediţie a festivalului, la care pot participa oameni de toate vârstele. Avem ateliere ştiinţifice pentru copii, expoziţii şi proiecţii de film pentru adolescenţi, dar şi conferinţe destinate publicului larg. Ne bucurăm că şi de această dată am reuşit să aducem laolaltă oameni de ştiinţă din România şi din alte ţări, care ne vor vorbi despre pasiunea lor pentru ştiinţă şi despre munca lor în domeniul cercetării. Şi ne bucurăm să anunţăm că, la fel ca la prima ediţie, accesul este gratuit la majoritatea evenientelor din festival!”, a declarat Toma Pătraşcu, preşedintele ASUR.

Menţionăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:

●        Spaţiul – Ultima Frontieră / Conferinţă despre explorarea spaţială; participă ca invitat special dr. David Hilmers, astronaut NASA, veteran a 4 zboruri cu Naveta Spaţială. Joi, 25 septembrie, de la ora 17:00, în Aula Magna a Universităţii din Bucureşti.

●        De la inventarea roţii la nava spaţială – Istoria mijloacelor de transport / Expoziţie găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României, care va putea fi vizitată în perioada 24-28 septembrie.

●        O Carieră în ştiinţă? / Conferinţă şi dezbatere desfăşurată în parteneriat cu Discovery Channel şi Asociaţia Română pentru Inteligenţă Artificială (ARIA); participă cercetători şi ingineri romani ce lucrează în colective de cercetare din ţară (Facultatea de Automatică, Institutul de Matematică al Academiei Române) sau din străinătate (Google, CERN); Sâmbată, 27 septembrie, de la ora 10:00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

●        Muzica prin tuburi polifonice / Atelier pentru copii găzduit de Orăşelul Copiilor, pe 22 septembrie, de la ora 18:00.

●        Molecula morală – Oxitocina şi încrederea între oameni / Conferinţă găzduită de Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pe 28 septembrie, de la ora 18:00.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care îşi propune să dezvăluie publicului larg fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, această “candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan. Ediţia 2014 a Festivalului va avea loc în perioada 22-28 septembrie, în mai multe locaţii din Bucureşti. Pentru programul complet, accesaţi www.BucharestScienceFestival.ro.

Dorim să le mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor noştri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârşit. În mod particular, recunoştinţa noastră se îndreaptă către Discovery Channel, European Space Agency (ESA), Renault şi System Plus, unul dintre cei mai importanţi şi mai vechi parteneri HP şi Dell în România. De asemenea, mulţumiri prietenilor noştri de la Institutul Francez, Universitatea din Bucureşti, InstitutuI de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul de ştiinţe Spaţiale, Centrul Ceh, Editura Humanitas, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Istorie „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Geologie, Romaero, Orăşelul Cunoaşterii, ARIA, Sexul vs. barza, Academia 1.61, Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City şi Brigada de Voluntari.

În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul oferit de către Grupul Mediafax, RFI Romania, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio România Bucureşti, Affichage România şi Agora, cărora le mulţumim pentru încrederea acordată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News