“Peştişorul de aur”, din acvariu pe monitor

“Peştişorul de aur”, din acvariu pe monitor

Dorinţa sau necesitatea unora de a fi într-un contact permanent cu calculatorul personal, dă naştere la tot felul de noi gadget-uri care mai de care mai trăsnite, mai mult sau mai puţin utile. Aşa a aparut şi acvariul pe USB, cu cameră video integrată.

Este o alternativă amuzantă a acvariului clasic, alimentarea filtrului, controlul temperaturii apei şi producerea bulelor de aer, realizându-se prin intermediul computerului. Avantajele, zic eu, sunt date de vizualizarea activităţii prietenului nostru acvatic prin intermediul camerei video şi posibilitatea setării parametrilor acvariului de la distanţă, cu ajutorul unui program gen “Remote desktop”. Mulţi ne dorim nişte peştişori sau alte animăluţe care să ne destindă după o zi obositoare de lucru, dar puţini avem timp să ne ocupăm aşa cum trebuie de ei. Un alt lucru demn de luat în seamă este că unii din noi vor renunţa la utilizarea screen saver-elor tip “Aquarium”, preferând să vadă proprii peşti defilând pe ecran. Pentru toate cele spuse în acest paragraf, vom folosi soft-ul special inclus în “pachet”, foarte intuitiv, după cum se vede în imaginea de mai jos.

Soft acvariu

Principalul dezavantaj este dimensiunea redusă a acvariului, acesta putând fi populat de una, maxim două animăluţe marine, în ipoteza în care ţineţi la confortul lor. Circulă pe unele forumuri tot felul de zvonuri cum că or să apară “viruşi” speciali pentru modificarea parametrilor de aşa natură încât să omoare peştele, părerea mea este că nu poate fi decât o glumă.

Comfish bowl

Acvariul prezentat are forma unei ancore, dar sunt disponibile şi alte tipuri, în tot felul de forme şi culori. Preţul unei asemenea “jucarii” se situează în jurul valorii de 52$, iar ţara unde se găseşte momentan este Korea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News