Poliţia a deblocat telefonul unei persoane ucise după ce a creat o copie 3D a degetului acesteia

22.07.2016
Poliţia a deblocat telefonul unei persoane ucise după ce a creat o copie 3D a degetului acesteia
Faptul că senzorii de amprentă nu sunt modalităţi foarte sigure pentru blocarea unui telefon ştiam, iar acum avem o dovadă în plus. Poliţia din Michigan a reuşit, cu ajutorul unei universităţii din acest stat, să acceseze conţinutul din telefonul unei persoane ucise după ce a creat o copie 3D a degetului pe care victima îl folosea pentru a bloca telefonul.
 
Oamenii legi aveau nevoie de informaţii pentru a-l prinde pe autorul crimei, care se pare că se află încă în libertate. 
 
 
În acest moment nu se ştie despre ce telefon este vorba, un iPhone sau unul dintre sutele de modele Android care dispun de senzor pentru amprentă. 
 
Pentru a preveni deblocarea telefoanelor prin astfel de metode, unii producători au introdus măsuri de securitate suplimentare. De exemplu, dacă un telefon nu a fost accesat timp de opt ore, un iPhone cere şi introducerea PIN-ului asociat amprentei. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult