Ponturile Go4it: Cum redenumeşti toate imaginile dintr-un director Windows fără a instala un program special

27.11.2017
Ponturile Go4it: Cum redenumeşti toate imaginile dintr-un director Windows fără a instala un program special

În unele directoare avem sute de imagini cu denumiri diferite şi inestetice. Una se numeşte „01975_cheetahbeauty_1280x800”, alta „76465”, după cum puteţi vedea în directorul luat de mine ca exemplu. Prin pontul Go4it de astăzi vă arătăm cum puteţi face ordine în aceste imagini, dacă doriţi acest lucru.

Din fericire, există o modalitate simplă prin care le putem redenumi, „la grămadă”, direct în Windows Explorer, fără a mai fi necesară instalarea unui program special, precum Lupas Rename. Iată, mai jos, paşii:

1. Intri în directorul respectiv şi dai Ctrl+A pentru a selecta toate imaginile.

2. După ce au fost selectate toate, mergi la prima imagine şi dai clic dreapta pe ea.

3. Selectezi „Rename/Redenumire” şi alegi un nume pentru prima imagine (dacă pozele au fost făcute la Predeal, poţi introduce „predeal”). Fiind un director cu imagini de fundal, eu am introdus „walls”.

4. Se apasă tasta Enter, apoi toate imaginile vor fi redenumite în felul următor: walls (1), walls (2), walls (3) etc.


Metoda funcţionează în toate versiunile de Windows, de la XP, 8.1 şi până la 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult