Povestea tristă a celebrei fotografii în care un vultur priveşte un copil muritor de foame

Povestea tristă a celebrei fotografii în care un vultur priveşte un copil muritor de foame

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, această fotografie, făcută în Sudan, este şocantă. Autorul ei este Kevin Carter, un fost fotojurnalist freelancer. Bărbatul a surprins un copil (o fetiţă) care s-a prăbuşit în tentativa de a ajunge la un centru de hrană în timpul foametei care a răvăşit statul african în 1993. În fundal, un vultur necrofag aşteaptă ca micuţa să îşi dea ultima suflare.

Imaginea, alături de altele realizate atunci în Sudan, l-a marcat profund pe Carter. El s-a sinucis un an mai tarziu, afectat de ceea ce văzuse.

 

Apropiaţii săi au spus că cel mai mult l-a frământat faptul că nu a putut să o ajute pe fetiţă, deoarece i s-a interzis să o atingă de teamă că era purtătoare a unor boli letale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult