Proxeneţii transformă locuinţele închiriate pe Airbnb în bordeluri

Proxeneţii transformă locuinţele închiriate pe Airbnb în bordeluri

Poliţia britanică a făcut o descoperire şocantă într-o locuinţă în valoare de 800.000 de lire sterline închiriată pe platforma de home-sharing Airbnb. Oamenii legii au aflat că cel care a închiriat casa era un proxenet care obliga două femei să se prostitueze. Potrivit unor informaţii, suspectul este un român. Ştirea i-a luat pe suprindere pe locuitorii din Perranwell Station, dar şi pe proprietarul locuinţei.  

Acţiunea poliţiei s-a desfăşurat într-o perioada în care s-au înmulţit cazurile în care locuinţele închiriate prin intermediul platformei online sunt folosite pentru traficul de droguri sau pe post de bordeluri. Majoritatea celor acuzaţi de astfel de infracţiuni sunt cetăţeni polonezi şi români. Clienţii sunt atraşi prin intermediul unor reclame publicate pe site-uri pentru adulţi. 

Şeful poliţiei din Devon şi Cornwall i-a avertizat pe cei care frecventează astfel de bordeluri că pot fi acuzaţi de viol, deoarece multe dintre femei sunt obligate să se prostitueze.

Compania Airbnb a transmis, în urma acestui incident, că are „toleranţă zero” pentru folosirea locuinţelor listate pe platforma sa pe post de bordeluri. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult