Reguli stricte la Netflix: angajaţii nu au voie să se privească „mai mult de cinci secunde” şi nici să prelungească o îmbrăţişare

12.06.2018
Reguli stricte la Netflix: angajaţii nu au voie să se privească „mai mult de cinci secunde” şi nici să prelungească o îmbrăţişare
Angajaţii de la Netflix nu au voie să se uite unii la alţii „mai mult de cinci secunde” sau să facă schimb de numere de telefon fără un acord prealabil. Serviciul de streaming a luat aceste măsuri considerate de unii extreme în contextul scandalurilor sexuale din ultima perioadă.
 
Netflix le-a interzis angajaţilor să se privească reciproc mai mult de cinci secunde, într-un „pachet bizar” de reguli privind flirtul la locul de muncă, scrie Gândul.
 
Echipa Netflix nu are voie să ceară numere de telefon de la colegi şi aceştia sunt îndemnaţi să strige: „Încetează! Să nu mai faci asta!”, dacă se simt hărţuiţi.

Măsurile radicale de la Netflix au legătură cu scandalul sexual în care a fost implicat mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein, dar ţin şi de mişcarea Me Too, care apără victimele abuzurilor. De asemenea, să nu uităm că principalul star al reţelei de streaming, Kevin Spacey, personajul-cheie din serialul „House of Cards”, a fost acuzat că a abuzat mai multe persoane de sex masculin, de-a lungul carierei sale.

Foto: Pixabay
 
De exemplu, echipa din spatele serialului SF Black Mirror – filmat la Londra – va adopta noile reguli. „Staff-ul a mers la întâlniri pentru a vedea ce este nepotrivit. Gestul de a te uita mai mult de cinci secunde la cineva este considerat deplasat”, a declarat unul dintre angajaţii echipei din spatele serialului amintit.
 
Angajaţii companiei Netflix nu au voie nici să „prelungească” o îmbrăţişare mai mult decât trebuie. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult