Roboţii Adidas produc încălţăminte sport din gunoaie extrase din mare

15.06.2016
Anul acesta, cu ocazia World Oceans Day, Adidas a prezentat roboţi care produc încălţăminte sport din materiale recuperate din mare. Modelul de pantof sport prezentat, la care companie lucrează de un an, se numeşte adidas x Parley.
 
„Parley” vine de la numele unei organizaţii care promovează campanii de conştientizare a efectelor negative pe care le are poluarea asupra mărilor şi oceanelor. 
 
Citeşte şi: Este această culoare suficient de urâtă încât să te facă să renunţi la fumat?
 
Aţa cu care este cusut un pantof sport adidas x Parley provine de la plase de pescuit recuperate din mare, iar materialul din care sunt construiţi este bazat pe plastic din ocean, reciclat. Acest plastic este colectat în Insulele Maldive, o zonă afectată grav de gunoaiele aruncate în mare. 
 
 
Modelul adidas x Parley va fi produs în ediţie limitată, însă compania a anunţat că va continua să producă modele bazate pe astfel de iniţiative. 
 
În ceea ce priveşte Parley, organizaţia a încheiat parteneriate şi cu alte branduri şi nume cunoscute. G-Star Raw şi Pharrell Williams vor lansa o linie de îmbrăcăminte realizată tot din materiale reciclate din mările şi oceanele lumii. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult