Rusia le-a interzis militarilor să-şi mai facă selfie-uri

Rusia le-a interzis militarilor să-şi mai facă selfie-uri
Armata rusă a elaborat o lege pentru a interzice personalului militar să-şi facă selfie pentru ca aceştia să nu dezvăluie poziţia lor şi a camarazilor de arme.
Anterior, au existat incidente în care fotografiile publicate de militari în mediul online au dezvăluit locul unde trupele ruse erau desăşurate în Ucraina sau Siria. Femeile soldat tind să îşi facă mai multe selfie-uri decât bărbaţii.
Fotografiile și înregistrările video pot compromite militarii prin oferirea de informaţii utile inamicilor, transmite The Moscow Times.
Anumite postări din mediul online pot arăta localizarea trupelor, cu o precizie de câţiva metri.

În trecut, şefii armatei elveţiene le-au cerut soldaţilor (mai ales femeilor) să nu-şi mai facă selfie-uri în uniformă. De multe ori în imagini apăreau echipamente militare.

„Avem o politică foarte clară: fără fotografii în uniformă. Oricine doreşte să facă o astfel de poză trebuie să îl întrebe mai întâi pe comandant”, a declarat Daniel Reist, un purtător de cuvânt al armatei.

Și civilii dezvăluie detalii nedorite în selfie-uri

Nu doar militarii arată mai mult decât își doresc în selfie-uri. Gafele sunt frecvente și în cazul civililor. În imaginea publicată pe Instagram de o tânără de 22 de ani apare o oglindă, iar în oglindă se vede posteriorul unui bărbat. Acesta este iubitul lui Shannon, care tocmai folosise toaleta.

Chiar și într-un selfie postat recent pe Instagram de Jennifer Lopez, fanii au observat un detaliu „înfricoșător”. În fundal apare ceva care seamănă cu un bărbat care poartă mască.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult