S-a inventat lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS

S-a inventat lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS

Creaţie a unor studenţi în inginerie din India cu specializare în industria automobilelor, lenjeria intimă cu electroşocuri este gândită ca o metodă eficientă pentru prevenirea cazurilor de viol, ce au luat amploare în această ţară.

S-a inventat lenjeria intimă anti-viol, cu electroşocuri şi alarmă GPS

Dacă în evul mediu problema se rezolva cu un lacăt bun şi tablă suficient de groasă, în prezent lenjeria intimă anti-viol este prevăzută cu sistem de electroşocuri capabil să emită până la 82 pulsaţii cu tensiune de 3800 volţi – suficient cât să incapaciteze temporar atacatorul, dând victimei timp pentru a se salva.

Drept măsură suplimentară de protecţie, sistemul conţine şi o pereche de senzori de presiune capabili să detecteze tentativele de imobilizare a victimei. Odată ce alarma este activată, un sistem de comunicaţie GSM contactează în mod automat poliţia şi membrii familiei, trimiţând mesaje SMS ce includ coordonatele GPS necesare pentru localizarea victimei.

Proiectul aflat în ultimele faze de testare este pe cale să se materializeze într-un produs comercial disponibil chiar din luna aprilie.

Deşi proiectată de ingineri specializaţi în automobile, lenjeria intimă anti-viol este realizată totuşi cu ajutorul unui specialist în modă, ce a ales ţesături adecvate scopului propus şi a asigurat ca produsul să poată fi spălat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult