Samsung a dezvoltat o tehnologie care ar putea dubla performanţa acumulatorilor

Samsung a dezvoltat o tehnologie care ar putea dubla performanţa acumulatorilor

Samsung a dezvăluit că a găsit o metodă nouă pentru construirea de acumulatori bazaţi pe litiu-ion cu densitate aproape dublă. Acest lucru înseamnă că fără să modifice dimensiunile acumulatorilor integraţi în dispozitivele de pe piaţă, ar putea să stocheze mai multă energie, care ar duce la o durată de utilizare la o singură încărcare mai lungă.

Compania a prezentat noua tehnologie sub formă de proiect, deci nu ar trebui să ne aşteptăm la integrarea sa în produse în viitorul foarte apropiat. Compania susţine că folosind un anod din silicon şi aplicând mai multe straturi de grafen deasupra acestuia densitatea unui acumulator ar putea creşte între 1,5 şi 1,8 ori faţă de un acumulator Li-Ion obişnuit, oferind autonomie ridicată. Practic, ar putea fi atinsă o performanţă aproape dublă folosind aceleaşi dimensiuni.

Desigur, această tehnologie are o cale lungă de parcurs până când va fi integrată în produsele pentru consumatori. Aceasta abia a fost descoperită şi va dura o perioadă de timp destul de lungă până când vor fi realizate şi testate primele prototipuri. Deşi Samsung este o companie asociată în ultima vreme cu dispoztive mobile, noua metodă de construcţie a acumulatorilor ar putea ajuta şi alte industrii precum cea a maşinilor electrice sau ale unor dispozitive mici, care nu au foarte mult spaţiu pentru a integra baterii puternice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult