Şefii armatei elveţiene le cer femeilor soldat să nu-şi mai facă selfie-uri provocatoare în uniformă

Noii recruţi ai armatei elveţiene, în special femeile, sunt obsedaţi de selfie-uri. De multe ori în imagini apar echipamente militare, iar soldaţii sunt în uniformă, lucru care îi exasperează pe comandanţii armatei.

 

„Avem o politică foarte clară: fără fotografii în uniformă. Oricine doreşte să facă o astfel de poză trebuie să îl întrebe mai întâi pe comandant”, a declarat Daniel Reist, un purtător de cuvânt al armatei.

Multe dintre aceste imagini au fost folosite pentru realizarea unui clip care a pus într-o lumină proastă armata elveţiană. În înregistrare apăreau soldaţi care făceau cascadorii cu camioane militare sau militari care dormeau în post. Clipul a devenit viral, iar comandanţii armatei nu au fost încântaţi.

 

 

Un alt purtător de cuvânt al armatei a avertizat că cei care continuă să încalce aceste reguli ar putea ajunge pe mâna poliţiei militare. Astfel de selfie-uri îi pot aduce unui soldat 10 zile de arest şi o amendă consistentă.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult