Serviciul Find My iPhone a ajutat o adolescentă răpită de proprii părinţi să scape de o căsătorie forţată

Serviciul Find My iPhone a ajutat o adolescentă răpită de proprii părinţi să scape de o căsătorie forţată
Smartphone-urile şi ceasurile inteligente au salvat de foarte multe utilizatorii din situaţii periculoase. Un nou caz de acest fel s-a petrecut recent. O tânără cu cetăţenie britanică a fost răpită de părinţii ei, care doreau să o căsătorească cu vărul ei din Bangladesh. Adolescenta minoră, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost păcălită de cei care i-au dat viaţă. Aceştia i-au spus că merg în vacanţă în Bangladesh, la rude. Incidentul s-a petrecut în iulie 2016, dar a ieşit abia acum la iveală, când procesul se apropie de final. 

Tânăra a declarat în justiţie că părinţii ei doreau ca ea să aibă un copil cu vărul ei din Bangladesh, pentru ca acesta să primească viză britanică. Ea a adăugat că părinţii au ameninţat că o ucid dacă nu face ce i s-a cerut. Adolescenta şi-a folosit smartphone-ul Apple pentru a-l alerta de situaţie pe iubitul ei din Marea Britanie, care ulterior a sunat la poliţie. Oamenii legii au reuşit să afle coordonatele geografice ale fetei cu ajutorul serviciului Find My iPhone. Tânăra a fost salvată de poliţia din Bangladesh, iar apoi a fost trimisă în Marea Britanie. 

Părinţii adolescentei au fost găsiţi vinovaţi şi vor afla cât timp vor petrece după gratii pe 18 iulie. 
 
Nu întotdeauna serviciul Apple i-a ajutat pe cei care l-au folosit. Un bărbat care a utilizat aplicaţia Find My iPhone pentru a-şi prinde nevasta infidelă riscă să ajungă la închisoare. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult