Sharp produce un smartphone cu forma unui robot interactiv, care vorbeşte, dansează şi răspunde la telefon

06.10.2015

Mai mult decât o jucările, RoboHon transformă smartphone-ul din simplu accesoriu în companion veritabil, capabil să interpreteze mimica facială şi să interacţioneze cu posesorul, anunţând mesaje şi notificările primite într-un mod cât mai distractiv.

Produs de Sharp în colaborare cu faimosul designer Tomotaka Takahashi, RoboHon este un roboţel biped cu înălţimea de 20 cm, prevăzut cu ecran în partea din spate, respectiv cameră video  şi videoproiector incorporat la nivelul feţei. Ajutat de software-ul special conceput, RoboHon poate vorbi, dansează şi recunoaşte identitatea posesorului, interpretează mimica facială şi poate reacţiona la starea de spirit a utilizatorului.

Prevăzut cu conexiune LTE pentru acces la internet, RoboHon poate anunţa mail-urile primite şi notificări din reţelele de socializare, alte detalii precum poze şi filmuleţe putând fi arătate pe ecranul de 2˝, sau cu ajutorul videoproiectorului încorporat.

Sharp produce un smartphone cu forma unui robot interactiv, care vorbeşte, dansează şi răspunde la telefon

Sharp va lansa RoboHon în prima jumătate a anului viitor, însă oficialii companiei nu au oferit informaţii privind preţul la vânzare şi disponibilitatea în pieţele de desfacere internaţionale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult