Te simţi extenuat la serviciu? Nu folosi telefonul mobil în timpul pauzei de masă [STUDIU]

25.03.2016
Te simţi extenuat la serviciu? Nu folosi telefonul mobil în timpul pauzei de masă [STUDIU]
Oamenii care folosesc telefonul mobil în timpul pauzei de masă de la serviciu se simt mai obosiţi decât cei care fac o scurtă plimbare sau citesc câteva pagini dintr-o carte sau ziar, potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud. 
 
Nu se ştie exact care este cauza acestui fenomen, dar se speculează că are de a face cu faptul că în timpul folosirii telefonului mobil creierul este stimulat mai mult, iar efortul pentru ochi este mai mare.  
 
Pentru studiu, 425 de voluntari au fost întrebaţi ce au făcut în timpul pauzei de prânz. Jumătate dintre ei au spus că au folosit smartphone-ul, iar alţii au discutat cu un prieten sau au făcut o mică plimbare. Cu toţii au spus că au reuşit să se deconecteze de la muncă în această pauză. Totuşi, cei care au folosit telefonul nu s-au simţit mai odihniţi după ce au revenit la birou. Mulţi au folosit expresii precum „obosit” sau „secat emoţional”. 
 
Citeşte şi: Sonos: Cuplurile care ascultă muzică acasă împreună au o viaţă sexuală mai împlinită şi relaţii fericite [STUDIU]
 
Cercetătorii de la Korea Institute for Research and Behavioural Sciences spun că folosirea unui dispozitiv mobil în pauze – pentru e-mail, ştiri – necesită un efort mental mai mare decât citirea unei cărţi. Mai mult, efortul pentru ochi este mai mare, deoarece ecranul este mai mic. Ei recomandă ca în timpul pauzelor de masă oamenii să nu acceseze smartphone-urile şi tabletele. 
 
 
Un alt studiu recent arată că oamenii care ascultă muzică pe telefon în timp ce mănâncă au tendinţa să consume o cantitate mai mare de alimente. Deşi pare bizar, zgomotul pe care îl facem atunci când mestecăm ne scade pofta de mâncare.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult