Un bărbat suspectat că a furat echipamente de minat bitcoin în valoare de 2 milioane de dolari a evadat din închisoarea islandeză în care era ţinut

20.04.2018
Un bărbat suspectat că a furat echipamente de minat bitcoin în valoare de 2 milioane de dolari a evadat din închisoarea islandeză în care era ţinut

Principalul suspect într-o anchetă privind furtul a 600 de echipamente folosite la minarea de bitcoin a evadat dintr-o închisoare islandeză şi a fugit în Suedia la bordul unei aeronave, potrivit Gândul.

 

Agenţia de ştiri Visir din Islanda scrie că Sindri Thor Stefansson a evadat dintr-o închisoare cu regim deschis, unde era încarcerat de sâmbăta trecută. Penitenciarul nu este înconjurat de un gard şi funcţionează pe baza încrederii gardienilor în deţinuţi. În cele mai multe cazuri, aceştia din urmă respectă regulamentul şi rămân în incinta închisorii, scrie Business Insider.

 

Foto: Andre Francois/Unsplash

 

Stefansson a fost identificat ulterior în filmarea de pe o cameră de supraveghere a unui aeropost islandez şi se presupune că a aterizat pe aeroportul Arlanda din Stockholm, folosind acte false. Autorităţile au emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Stefansson.

 

Potrivit BBC, Stefansson ar fi fugit din ţară în acelaşi avion în care se afla premierul islandez Katrin Jakobsdottir. Aceasta din urmă se deplasa spre Stockholm pentru o întâlnire cu liderii nordici şi omologul său indian, Narendra Modi.

 

Stefansson se afla în custodia poliţiei din data de 2 februarie 2018, scrie Visir. El este unul dintre cei 11 oameni arestaţi în legătură cu furtul a 600 de echipamente din mai multe centre de date din Islanda, între decembrie 2017 şi ianuarie 2018. Dispozitivele erau special concepute pentru minarea de bitcoin şi valorează undeva la 200 milioane coroane islandeze (2 milioane de dolari).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult