Un brevet Sony îi permite unui smartphone să „fure” energie, wireless, de la altul

Sony a depus cerere de brevet pentru o tehnologie care îi permite unui smartphone să se încarce wireless de la alt telefon inteligent. Asta înseamnă că doi prieteni care vor avea smartphone-uri Sony echipate cu această tehnologie îşi vor putea „da curent” unul altuia, la nevoie.

Caracteristica va putea fi implementată şi pe alte dispozitive - televizoare, laptopuri, tablete -, nu doar pe smartphone-uri. Acestea vor fi echipate cu antene capabile să transfere electricitate. Acestea le vor permite terminalelor să scaneze după surse de energie wireless compatibile aflate în apropiere, la fel cum sunt capabile smartphone-urile să găsească reţele Wi-Fi.

 

 

Apple a obţinut brevet pentru o idee similară. Asta înseamnă că în viitorul apropiat smartphone-urile şi alte terminale mobile nu se vor mai descărca niciodată atunci când au în apropierea lor dispozitive capabile să le furnizeze wireless energie.

 

Totuşi, ca şi în cazul altor brevete, obţinerea acestuia de către Sony nu va însemna neaparat că gigantul japonez îl va şi pune în practică. 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat