Un concept odios, MEDUSA Mobile Energy Device

16.08.2007
Un concept odios, MEDUSA Mobile Energy Device

Nişte americani (că doar nu români) au pus la cale un concept care dacă s-ar concretiza ar face ca lumea în care trăim să nu mai difere cu nimic faţă de scenariile de război din anumite filme SF sau jocuri pe calculator. Bineînţeles, este vorba de o armă laser, denumită MEDUSA Mobile Energy Device.

Arma viitorului sugerează iniţial fapte negative, cum ar fi “Ce facem dacă ajunge pe mâinile cui nu trebuie?”. Folosită cu precizie, unda laser este imposibil de evitat chiar de către cele mai dotate avioane de război pentru că atinge ţinta cu viteza luminii. Astfel, putem spune despre cei ce posedă MEDUSA că au controlul absolut. După cum se vede mai jos, arma are un caracter defensiv, se utilizează de pe poziţii statice şi are capacitatea de a anihila chiar şi rachete cu sisteme de ghidare.

MEDUSA Mobile Energy Device

Totuşi, acest echipament ar avea, potrivit creatorilor de la Optima Technology Group, întrebuinţări în folosul omenirii, cum ar fi distrugerea unui asteroid ce ameninţă planeta. Trebuie să recunosc că am dubii în această privinţă şi, mai mult, cred că toate aceste scenarii nu vor avea loc foarte curând.

MEDUSA

Urmărește Go4IT.ro pe Google News