Un englez a inventat „costumul lui Iron Man”. Deja a pus tehnologia la vânzare

26.07.2018

Costumul lui Iron Man era de domeniul SF la momentul în care benzile desenate cu celebrul personaj au apărut pe piaţă în 1963. În 2018 însă tehnologia a ajuns din urmă ficţiunea şi ne permite să dezvoltăm ceva similar în funcţionalitate. Richard Browning, un inventator britanic a demonstrat primul său costum zburător, dezvoltat de către compania sa numită Gravity. Prima demonstraţie publică a avut loc în Londra, unde Browning s-a îmbrăcat în „Iron Man” şi a zburat de câteva ori de-a lungul unei străzi.

Browning a fost membru al Marinei Regale şi provine dintr-o familie cu istorie în domeniul aviaţiei. Tatăl său este inginer aeronautic, iar bunicul său din partea tatălui a fost piloţ de avioane comerciale şi de vânătoare. De asemenea, bunicul din partea mamei a condus o fabrică în care se produceau elicoptere, deci pasiunea sa pentru zbor este uşor de intuit.

Costumul, care costă aproximativ 500.000 de dolari, este realizat din componente realizate prin imprimare 3D şi dezvoltarea de echipamente electronice proprietare, care sunt apoi ataşate de cinci motoare cu reacţie care oferă 1.000 de cai putere. Odată ce înveţi modul de control de bază al echipamentului, poţi zbura cu o viteză de 50 de km/h la o altitudine maximă de 3.600 de metri, spune Browning. Desigur, demonstraţia sa a fost mult mai modestă, acesta traversând o stradă în ambele sensuri de câteva ori la viteză mică şi o altitudine de doar câţiva metri.

Acest gen de costume va fi folosit în viitor în scopuri comerciale, altele decât vânzarea unităţilor individuale (deja există un client care a comandat primul costum). Browning spune că Gravity, compania sa, este disponibilă pentru evenimente, în care un profesionist poate îmbrăca costumul si realiza acrobaţii pentru cei prezenţi. De asemenea, demonstraţii plătite pot fi oferite clienţilor într-un mediu controlat pentru a experimenta costumul şi pentru a învăţa să îl foloseşti.

Următorul pas în dezvoltarea costumului este trecerea de la motoare cu reacţie la motoare electrice, care să fie mai eficiente, mai puţin zgomotoase şi mai puţin mirositoare, mirosul combustibilul ars fiind neplăcut pentru cei din jur.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult