Un fidget spinner cu Bluetooth a luat foc

30.06.2017
Un fidget spinner cu Bluetooth a luat foc

Cei de la Bluespin susţineau că fidget spinnerul lor ar fi primul cu posibilitatea de a se conecta la un smartphone prin Bluetooth, însă acest tip de produse există deja şi unul dintre ele a reuşit chiar să explodeze. Asemeni lui Galaxy Note7 şi nenumăratelor hoverboard-uri de anul trecut, unul din fidget spinnerele cu Bluetooth ale unui utilizator din Statele Unite a luat foc în timp ce era conectat la priză pentru încărcare.

Fidget spinnerul în cauză nu pare să fie făcut de o anume companie, pe cutia lui fiind inscripţionat doar mesajul „Made in China”. O investigaţie din partea presei locale din Alabama nu a reuşit să găsească compania responsabilă cu construcţia dispozitivului. Tot procesul este îngreunat de faptul că spinner-ul nu a fost cumpărat dintr-un magazin, ci de pe un site de licitaţii online.

Se pare că motivul pentru care dispozitivul a luat foc este supraîncălzirea bateriei, aceasta fiind alimentată de la priză în momentul accidentului. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când bateria este deteriorată fizic de la şocuri, sau atunci când sunt folosite materiale de slabă calitate pentru realizarea sa. Având în vedere că vorbim despre un dispozitiv no-name din China, probabil că este vorba despre cea de-a doua variantă.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului, iar daunele se rezumă la o arsură locală pe covorul pe care fidget spinner-ul se afla. Incendiul a fost stins foarte repede cu apă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult