Un fost luptător SEAL propune o soluţie mai puţin „ortodoxă” la criza din Coreea de Nord. Expert: s-ar putea să meargă

12.09.2017
Un fost luptător SEAL propune o soluţie mai puţin „ortodoxă” la criza din Coreea de Nord. Expert: s-ar putea să meargă

Când Jocko Willink‏, un fost luptător Navy SEAL devenit autor şi editorialist, a fost întrebat pe Twitter care este, în opinia lui, soluţia la criza din Coreea de Nord, acesta a oferit un răspuns neaşteptat. Soluţia lui, „neortodoxă”, nu presupune bombardamente şi o invazie militară, dar s-ar putea să fie eficientă, potrivit unui expert. Willink‏ a scris că SUA ar trebui să paraşuteze 25 de milioane de smartphone-uri iPhone deasupra statului comunist, apoi să le ofere internet din satelit.

 

Yun Sun, un expert în Coreea de Nord de la Stimson Center, crede că soluţia lui Willink‏ ar putea funcţiona. „Kim Jong-un înţelege că imediat ce societatea este deschisă şi oamenii din Coreea de Nord realizează ce le lipseşte, regimul lui nu mai este sustenabil”, a declarat el.

Coreea de Sud a lansat în trecut baloane cu fluturaşi de propagandă şi DVD-uri în Nord, iar regimul comunist a răspuns cu bombardamente, dovadă că se teme de această „armă”.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult