Un laptop furat trimite acasă poze cu noii lui proprietari

Un laptop furat trimite acasă poze cu noii lui proprietari

Necazul unui londonez care s-a văzut uşurat de un laptop MacBook Pro şi tableta iPad, după ce apartamentul său a fost prădat de hoţi, a luat o turnură amuzantă când aplicaţia de monitorizare instalată pe laptop a început să trimită acasă imagini din viaţa de zi cu zi a noilor proprietari.

Un laptop furat trimite acasă poze cu noii lui proprietari

Înainte de a fi vizitat de hoţi, proprietarul de drept a apucat să instaleze pe laptopul său MacBook Pro utilitarul Hidden, o aplicaţie de monitorizare gândită să asigure protecţia datelor personale şi să asiste recuperarea dispozitivelor Apple furate sau rătăcite.

Un laptop furat trimite acasă poze cu noii lui proprietari

După aproximativ o lună de tăcere, investiţia de 15 dolari a început să-şi arate roadele, laptopul conectat la o reţea wireless începând să trimită proprietarului informaţii privind locaţia sa şi poze cu persoanele care îl folosesc. Spre surprinderea londonezului ghinionist, laptopul său a călătorit nu mai puţin de 4800 Km, până în oraşul iranian Teheran.

Un laptop furat a călătorit nu mai puţin de 4800 Km, până în oraşul iranian Teheran.

Din păcate pentru el, şansele ca persoanele surprinse în imagini să fie chiar hoţii care i-au furat laptopul sunt destul de mici şi chiar ştiind locaţia aproximativă unde aceştia locuiesc, şansele de recuperare a produsului furat sunt aproape inexistente, din moment ce Iran nu este o ţară aflată sub jurisdicţia poliţiei britanice. Între timp, neavând nimic de pierdut, londonezul a postat pe internet o galerie de imagini cu noii săi prieteni, amuzându-se copios pe seama situaţiei create.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult