Un start-up creşte copaci în cenuşa celor incineraţi. Fondatorii doresc să înlocuiască cimitirele cu păduri

08.03.2016

Un start-up vine cu o idee inedită: vrea să crească copaci în cenuşa oamenilor incineraţi. Scopul final al Bios Urn este înlocuirea, în viitor, a cimitirelor cu păduri.

Conceptul propus de firmă este simplu: cenuşa rezultată din incinerare este pusă într-o urnă biodegradabilă, numită Bios Urn, care conţine şi sămânţa unui copac.

Este disponibil şi un sistem numit Bios Incube, care permite creşterea copacului în casă. Dispozitivul udă singur copacul, în funcţie de necesităţile mediului în care acesta creşte.

Citeşte şi: Lenjeria intimă care îi protejează pe bărbaţi de radiaţiile emise de telefonul mobil

Este disponibilă şi o aplicaţie mobilă conectată la Bios Incube. Aceasta furnizează informaţii despre sănătatea copacului şi oferă sfaturi pentru întreţinerea lui.

Start-up-ul a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Cu 29 de zile înainte de expirarea campaniei, echipa a strâns 21.500 de euro, din ţinta de 60.000 de euro propusă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult