Un test al marinei americane, care simula apărarea insulelor Hawaii de rachetele din Coreea de Nord, a eşuat

Un test al marinei americane, care simula apărarea insulelor Hawaii de rachetele din Coreea de Nord, a eşuat

Marina americană a efectuat un test în care a simulat apărarea insulelor Hawaii cu o armă de ultimă generaţie. Din nefericire, lucrurile nu au mers bine. US Navy testa SM-3 Block IIA, un sistem de apărare anti-rachetă dezvoltat în parteneriat cu Japonia. Acesta a fost conceput pentru a contracara rachetele balistice dezvoltate de Coreea de Nord.

Din păcate, sistemul nu a reuşit să intercepteze o rachetă balistică cu rază medie de acţiune lansată din Kauai, Hawaii. Racheta Block IIA, care trebuia să doboare ameninţarea, a fost lansată de pe distrugătorul USS John Paul Jones.

Distrugătorul a reuşit să detecteze ameninţarea folosind radarul sofisticat, dar racheta lansată nu a interceptat ţinta. Un test similar efectuat în februarie a avut succes.

SUA a alocat un buget de 1,5 miliarde de dolari pentru proiectul SM-3 Block IIA. Acesta este dezvoltat de companiile Raytheon (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult