Unul dintre hackerii din spatele scandalului „The Fappening” a fost condamnat la închisoare

Unul dintre hackerii din spatele scandalului „The Fappening” a fost condamnat la închisoare

Hackerul Ryan Collins, în vârstă de 36 de ani, care a pledat vinovat în scandalul fotografiilor nud şi clipurilor furate din conturile celebrităţilor printre care Scarlett Johansson, Kirsten Dunst şi Jennifer Lawrence, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, potrivit BBC.

 

Hackerul a spart conturile celebrităţilor de la Hollywood şi a furat fotografii şi video-uri în care starurile apar nud. Ryan Collins îşi amăgea victimele trimiţându-le email-uri ce apăreau a fi trimise de la Google sau Apple.

Collins a fost condamnat pentru accesarea conturilor cu scopul de a fura imagini şi clipuri personale între 2012 şi 2014, în scandalul denumit în presă „celebgate” şi „The Fappeing”. Dar hackerul nu a fost condamnat pentru publicarea materialelor furate.

 

 

„Cei care s-au ocupat de investigaţie nu au descoperit dovezi care-l leagă pe Collins de vreo scurgere de informaţii, sau că ar fi publicat, încărcat sau împărtăşit cu alţii informaţiile pe care le-a obţinut”, potrivit autorităţilor. Collins a accesat mai mult de 50 de conturi de iCloud şi 72 de conturi de Gmail.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult