Vezi viitorul la SIAB 2007

11.10.2007
Vezi viitorul la SIAB 2007

Încă din vremuri timpurii producătorii de automobile au prezentat modele prototip sau concept, din design-ul cărora viitoarele maşini sunt inspirate. La SIAB 2007 am regăsit şi câteva concept-car-uri, poate prea puţine aş zice, dintre care am ales pentru voi patru exemplare. Fiind mai mult idei decât automobile funcţionale, aş vrea să fabulez şi eu puţin pe seama lor.

Încep cu prima în ordine cronologică, să nu supăr pe nimeni. Toyota Aygo for Sport parcă promovează conceptul „la plimbare cu sufrageria”. Culorile calde care domină automobilul şi prezenţa parchetului în locul covoraşelor pentru picioare, mă duc cu gândul la o cameră de apartament sau vilă construită pe o plajă.

Toyota Aygo for Sport

Ford a venit la SIAB 2007, alături de fete elegant îmbrăcate , cu un concept de automobil pentru relieful marţian. Alături de design-ul bazat pe colţuri (poligoane pentru cei obişnuiţi cu grafica pe PC) la Iosis X se remarcă sistemul nefiresc de deschidere al uşilor, regăsit şi la Mazda RX8.

Ford Iosis X

Urban Cruiser-ul celor de la Toyota parcă vine din viitor, sau din desenele animate ale căror acţiuni se defăşoară în viitor. Culoarea verde predominantă la Urban Cruiser duce cu gândul la protejarea mediului, iar caroseria inspiră o combinaţie dintre un SUV, un Smart şi Beetle-ul celor de la Volkswagen.

Toyota Urban Cruiser

Am trecut şi pe la Volvo căci auzisem de prezenţa unui concept-car, XC 60. L-am căutat ceva, iar după ce l-am găsit am înţeles de ce nu era prea vizibil: seamănă cu restul modelelor. XC 60 pare, şi poate şi este, un automobil de teren, ceva mai mic decât XC 90. Este un fel de BWM X3 în raport cu X5. Faptul că nu diferă prea mult de un model de serie mă face să cred că în curând XC 60 va fi lansat într-o versiune apropiată ca aspect de acest concept.

Volvo XC 60

În această galerie veţi vedea idei ciudate concretizate sub formă de automobile; ciudate pentru 2007, căci în viitor vor fi de domeniul normalului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News