Vom zbura cu farfuria zburătoare?

26.07.2007
Vom zbura cu farfuria zburătoare?

Mă bucură că în sfârşit problema încălzirii globale şi a emisiilor de dioxid de carbon începe să se sensibilizeze persoane din domenii din ce în ce mai importante. 3% din totalul acestora se datorează avioanelor, şi se preconizează că procentul va creşte spre 5% dacă actualele avioane cu reacţie vor mai rămâne în folosinţă.

Cercetările în domeniul aviaţiei doresc dezvoltarea unor noi tipuri de mijloace de transport aerian, economice, fiabile, ecologice dar şi rapide. Astfel, într-un viitor îndepărtat, cerul Terrei ar putea fi brăzdat de farfurii zburătoare produse be Boeing sau Airbus. Deşi cele mai îndrăzneţe proiecte doresc reducerea nivelului de zgomot şi a emisiilor de CO2 cu spre 50% faţă de nivelul actual, realizarea acestui obiectiv este văzută cu scepticism de mulţi oameni de ştiinţă din domeniu.

Farfurii zburătoare

Un lucru e clar. Era tuburilor cu aripi se îndreaptă spre un vertiginos sfârşit. Odată cu dezvotlarea de noi sisteme de propulsie şi noi materiale din ce în ce mai uşoare şi rezistente, farfuriile zburătoare şi navele spaţiale devin din ce în ce mai viabile…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News