Steinway Lyngdorf Model-D, pentru pretenţioşi

13.09.2007
Steinway Lyngdorf Model-D, pentru pretenţioşi

Atunci când unul dintre cei mai importanţi producători de pianuri, Steinway & Sons, cu o experienţă de peste 150 de ani în spate, decide că ar fi cazul să producă un sistem de sunet exclusivist, care va fi rezultatul? E clar, cel realizat împreună cu Lyngdorf Audio, intitulat Model D. Ca să vă stârnesc interesul vă voi spune doar atât: va costa 150.000$.

Ce face un sistem de sunet atât de special încât să rivalizeze la preţ cu un Ferarri? Producătorii declară cu entuziasm că Model D este cel mai performant sistem audio produs vreodată, capabil să atingă o calitate acustică de vis. Da, dar parcă am mai auzit asta şi prin alte părţi, nu? Însă nimeni nu a mai declarat că boxele lor pot reda cu exactitate sunetul unui pian, element ce inspiră şi numele acestui sistem, împrumutat de la pianul Model D al celor de la Steinway.

Steinway Lugdorf Model D

Întregul Model D conţine un set complet de boxe controlate de sistemul Lyngdorf RoomPerfect, ce calibrează fiecare ieşire separat, în funcţie de caracteristicile încăperii în care se află. Aşadar, ar părea un accesoriu perfect pentru camera de zi a unui apartament de lux. Despre puterea sistemului Steiway Lyngdorf nu se ştie încă nimic, dar cu siguranţă ea nu va fi o problemă în cazul acestui colos ce cântăreşte aproape jumătate de tonă. Nu ştiu ce au "îndesat" producătorii în el, dar îmi e milă de cei ce vor fi însărcinaţi cu montarea şi transportul unui Model D, mai ales că nu ar fi deloc bine să deterioreze în vreun fel nici măcar exteriorul glossy, din materiale negre şi aurii.

Pentru că dacă aţi uitat, Steiway Lyngdorf Model D va costa 150.000 $. Şi mai mult ca sigur toate sistemele se vor vinde ca pâinea caldă, deoarece mai puţin de 100 de exemplare vor fi vreodată produse. E drept, calitatea şi exclusivismul sunt scumpe, dar sigur merită, pentru cei ce şi le permit.

Steinway Lugdorf Model D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News