Facebook foloseşte inteligenţa artificială pentru a preveni sinuciderile, dar nu şi în Uniunea Europeană

Facebook a anunţat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a preveni sinuciderile. Algoritmii analizează conţinutul publicat de utilizatori pe reţeaua de socializare pentru a găsi indicii, în clipuri video şi mesaje. Astfel, în cazul în care depistează tendinţe suicidale, programul raportează acest lucru, iar un serviciu care poate oferi ajutor pentru aceste persoane, precum o linie telefonică dedicată, este contactat de către un angajat al Facebook. Există şi opţiunea să fie contactat un prieten al persoanei care are probleme.

Algoritmii caută, printre alte semnale, fraze precum „Eşti în regulă?” sau „Pot să te ajut cu ceva?”. Pe Facebook au fost transmise mai multe sinucideri live. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri s-a petrecut în luna aprilie a acestui an. Atunci un bărbat a transmis momentul în care şi-a ucis fiica, apoi şi-a luat propria viaţă.

Compania a testat proiectul în SUA, iar acesta va fi implementat în majoritatea ţărilor în care reţeaua de socializare este disponibilă. Din păcate, din cauza unor probleme legislative, serviciul nu va fi disponibil, iniţial, în Uniunea Europeană. Facebook a promis că va încerca să găsească o cale prin care programul să fie implementat şi în UE.

Inteligenţa artificială este deja o parte importantă a Facebook. Tehnologia este folosită pentru livrarea de reclame, sortarea postărilor din fluxul de ştiri, descoperirea cazurilor de pornografie în care sunt implicaţi copii sau pentru a recunoaşte imagini.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat