Samsung prezintă Bixby, alternativa Siri oferită pe telefoanele Galaxy S8

Samsung prezintă Bixby, alternativa Siri oferită pe telefoanele Galaxy S8

Înlocuitor pentru utilitarul S Voice folosit cu generaţiile anterioare de telefoane Samsung, Bixby este mai mult decât un serviciu de asistenţă prin comandă vocală, acesta servind ca o veritabilă interfaţă pentru controlarea aplicaţiilor şi a funcţiilor telefonului mobil.

Comparat cu Apple Siri şi Google Assistant, noul serviciu dezvoltat de Samsung urmează o abordare conceptuală mai complexă, permiţând interpretarea solicitărilor formulate în limbaj natural, apelând la tehnologii de inteligenţă artificială.

În loc ca oamenii să înveţe cum interacţionează maşinăria cu lumea exterioară, maşinăria este cea care trebuie să înveţe să se adapteze nevoilor noastre” declară vicepreşedintele Samsung, InJong Rhee, într-o postare pe blog. „Interfaţa trebuie să fie suficient de naturală şi intuitivă pentru a permite eliminarea curbei de învăţare, oricât de multe funcţii noi ar fi adăugate”. Pornind de la această abordare, Samsung a apelat la sisteme de inteligenţă artificială capabile să înveţe modul de interacţionare al utilizatorilor cu interfaţa dispozitivului”.

Astfel, Bixby poate realiza mai mult decât să furnizeze informaţii utile sau să îndeplinească activităţi simple pe baza instrucţiunilor primite prin comandă vocală.

Potrivit descrierii oferite chiar de Samsung, asistentul Bixby poate duplica aproape tot ce faci într-o aplicaţie folosind interfaţa touch. Bixby se poate adapta la contextul activităţii desfăşurate, schimbând automat între modul de interacţiune prin comandă vocală şi comandă touch, ajutându-te să îndeplineşti activitatea dorită în cel mai rapid mod cu putinţă. Mai mult decât atât, Bixy poate interpreta chiar şi comenzi incomplete, răspunzând solicitărilor pentru activităţi recurente fără să rosteşti fraza completă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult