Vera, robotul rusesc care recrutează oameni pentru companii precum PepsiCo sau Ikea

29.03.2018
Vera, robotul rusesc care recrutează oameni pentru companii precum PepsiCo sau Ikea

Un startup rusesc foloseşte robotul Vera, un software proiectat pentru recrutare, pentru a-şi ajuta cei aproximativ 300 de clienţi, printre care PepsiCo, Ikea şi L’Oreal, să le acopere poziţiile vacante. Cu oameni.

 

Vera poate reduce costurile şi timpul necesar recrutării cu o treime, spun creatorii săi, ruşii Vladimir Sveşnikov, 28 de ani, şi Alexander Uraksin, 30 de ani, cofondatori ai Stafory, un startup cu 50 de angajaţi din Petersburg, potrivit ZF.

 

 

Robotul a fost lansat în Rusia în decembrie 2016, iar de atunci Stafory şi-a adăugat clienţi în Orientul Mijlociu şi a lansat proiecte în Europa şi SUA. Potrivit propriilor estimări, compania va ajunge la venituri de peste 1 miliard de dolari în acest an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult