A apărut Google Play: joacă-te, citeşte, ascultă, vezi

A apărut Google Play: joacă-te, citeşte, ascultă, vezi

Lansată oficial astăzi, Google Play este o platformă online care înglobează patru mari categorii de conţinut: Apps (fostul Android Market – aplicaţii Android pentru smartphone-uri şi tablete), Google Music (acum redenumită Google Play Music – muzică), Google Play Videos (clipuri, filme) şi Google eBookstore (cărţi în format electronic).

În momentul de faţă, Google Play este extrem de limitat în România – categoriile Movies, Music şi Books nu pot fi accesate. Singurul modul pe care îl avem în clipa de faţă la dispoziţie este Apps & Games care, practic, nu reprezintă altceva decât binecunoscutul Android Market, într-o formă aproape identică. Exeptând URL-ul şi logo-ul Google Play, structura arată la fel. Achiziţionarea aplicaţiilor se face, de asemenea, la fel, utilizând contul de utilizator Google, asociat cu un card bancar.

Google Play

Lăsând la o parte limitările actuale, iată ce ne promite Google pe viitor:

  • stocare gratuită pe serverele Google pentru aproximativ 20.000 de piese audio;
  • acces la baza de date cu track-uri audio ce include milioane de piese în format MP3;
  • acces la baza de date cu cărţi în format electronic. Cărţile descărcate gratuit sau cumpărate pot fi citite şi offline;
  • posibilitatea de a închiria mii de filme, inclusiv în format HD. Preţul este de aproximativ 4 dolari / film, iar durata închirierii este de 24 de ore. Odată închiriat, filmul poate fi urmărit de pe orice dispozitiv pe care te autentifici cu contul tău Google;
  • sharing de conţinut în reţeaua Google+, prin e-mail sau SMS. Politica de sharing include opţiunea “Free Listen”. În momentul în care achiziţionezi conţinut audio, poţi trimite prietenilor o piesă pe care să o asculte gratuit.

Mai multe detalii despre Google Play aici.

Google Play

Americanii au deja la dispoziţie toate aceste facilităţi, în vreme ce utilizatorii din Marea Britanie pot accesa tot în afară de Google Music. Australienii, doar cărţi şi aplicaţii, iar japonezii filme şi aplicaţii.

De reţinut că noua platformă Google Play va fi totuşi vizibilă peste tot în lume. Altfel spus, de azi vom vorbi de Google Play Apps şi nu de Android Market.  Adresa de la care vom accesa aplicaţiile de Android este play.google.com/store/apps. Cei care încearcă să intre în magazinul de aplicaţii tastând vechea adresă (market.android.com) vor fi redirecţionaţi către cea nouă.

Google Play Apps - pagina de aplicaţii

Data la care toate categoriile din Google Play vor deveni disponibile în ţara noastră nu poate fi estimată în momentul de faţă. Cu alte cuvinte, mai e mult până departe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News