ACTA – respins definitiv în Parlamentul European!

ACTA - respins definitiv în Parlamentul European!

După îndelungi discuţii şi decizii luate în comisiile europene de-a lungul ultimelor trei luni, Parlamentul European a îngropat definitiv tratatul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), respingându-l cu o majoritate de vot covârşitoare.

ACTA - respins definitiv în Parlamentul European!

ACTA, descris de mulţi ca fiind mai periculos decât acordul SOPA (Stop Online Piracy Act) introdus de Statele Unite, a fost respins în mod categoric de parlamentarii europeni, cu 478 voturi contra, 146 abţineri şi doar 39 de voturi pentru. Decizia luată în Parlamentul European semnează practic certificatul de deces al tratatului ACTA pe teritoriul Uniunii Europene.

În urma criticilor extrem de aprinse venite la adresa prevederilor ACTA, tratatul mai este susţinut în prezent doar de Statele Unite, Japonia şi Maroc, în timp ce Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Elveţia şi Uniunea Europeană au refuzat ratificarea.

Membrii ai Parlamentului European, imediat după respingerea tratatului ACTA

Pentru intra în vigoare în cele 22 de ţări ale Uniunii Europene, tratatul ACTA avea nevoie să fie mai întâi ratificat în Parlamentul Europen. În urma respingerii de astăzi, tratatul ar trebui să fie reformulat şi modificat semnificativ înainte de a putea fi trimis Parlamentului European pentru o nouă încercare de ratificare, eventual sub un alt nume.

Cât despre forma actuală de prezentare, tratatul ACTA are puţine şanse să mai fie pus în practică cu doar trei ţări participante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult