Află de aici dacă contul tău de Yahoo a fost spart!

Află de aici dacă contul tău de Yahoo a fost spart!

După ce un grup de hackeri a publicat pe internet datele de login pentru nu mai puţin de 453.492 conturi de utilizatori ai serviciilor Yahoo, acum putem afla cu certitudine dacă propriul cont de utilizator se află printre cele compromise, caz în care este bine să schimbăm urgent parola de acces.

În primul rând trebuie ştiut că datele de autentificare interceptate de hackeri provin dintr-o bază de date mai veche, din care este estimat că doar o proporţie mică de parole sunt încă actuale. Altfel spus, dacă obişnuiţi să vă schimbaţi din când în când parola de acces pentru contul Yahoo, aveţi puţine motive să vă îngrijoraţi.

Pentru a pune capăt definitiv oricăror urme de îndoială, compania de securitate Sucuri a pus la dispoziţie o pagină din care putem verifica dacă propriul cont de utilizator a fost compromis de hackeri. Tot ce trebuie să facem este să furnizăm adresa actuală de email.

Află dacă contul tău pe Yahoo a fost spart!

Sucuri menţionează că aproximativ 135.599 adrese email provin de la yahoo.com, 106,185 adrese sunt de la gmail.com, 24.677 sunt asociate cu domeniul aol.com, 8422 la comcast.net şi 6282 adrese au terminaţia msn.com.

Între timp, avem şi un răspuns oficial din partea Yahoo. Oficialii companiei au confirmat furtul în data de 11 iulie a unui fişier conţinând aproximativ 400.000 parole şi nume de utilizator, aparţinând serviciilor Yahoo şi alte companii. Conform Yahoo, numai aproximativ 5% dintre parolele de acces conţinute în fişier sunt încă valide, putând fi folosite pentru accesarea conturilor de utilizator. În prezent, Yahoo lucrează la remedierea deficienţelor de securitate care au permis furtul de informaţii şi îndrumă utilizatorii afectaţi să-şi schimbe parola de acces.

Verifica aici dacă contul tau pe Yahoo a fost spart de hackeri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult