Android Silver, programul care ar fi trebuit să pensioneze seria Nexus ar putea sa nu mai vadă lumina zilei

Android Silver, programul care ar fi trebuit să pensioneze seria Nexus ar putea sa nu mai vadă lumina zilei

Android Silver este iniţiativa Google care trebuia să propulseze următoarea generaţie de tablete şi smartphone high-end, cu acces la versiuni de Android nemodificate şi hardware de top la preţuri competitive. Gândit pentru a limita fragmentarea ecosistemului Android unind cât mai multe dispozitive sub un singur program ale cărui reguli sunt clar definite de Google, programul Android Silver pare să se fi lovit de refuzul producătorilor hardware care nu doresc să abandoneze brandul Nexus.

Potrivit dezvăluirilor făcute din surse apropiate companiei, Google plănuia renunţarea la seriile de dispozitive Nexus şi Google Play Edition, propunând în schimb producătorilor OEM un nou plan numit Android Silver. Scenariul care prevedea iniţial abandonarea lansării telefonului Nexus 6 ar fi fost mai întâi amânat, pentru ca la puţin timp după conferinţa Google I/O 2014 reprezentanţii companiei să declare public că nu doresc abandonarea seriei Nexus de dispozitive cu Android.

Android Silver, programul ce ar fi trebuit să pensioneze seria Nexus ar putea sa nu mai vadă lumina zilei

Între timp, noi dezvăluiri anunţă un eşec în negocierile purtate de Google cu mai mulţi producători OEM pentru recrutarea acestora în programul Android Silver, cei din urmă nefiind de acord cu strategia gândită să diminueze fragmentarea ecosistemului Android prin lansarea produse cu mai puţine elemente personalizate la partea de software.

Mult mai strict este însă controlul impus asupra dispozitivelor smartwatch, televizoare şi autoturisme care folosesc Android, Google dorind să perfecţioneze mai întâi aceste platforme şi abia apoi să ia în considerare eventuale modificări dorite de producătorii OEM.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult