Apple Music, noul serviciu pentru streaming de melodii şi radio online a fost prezentat la WWDC 2015

Descris de CEO-ul companiei, Tim Cook, drept ˝următorul capitol în muzică˝, Apple Music aduce utilizatorilor cele mai proaspete melodii, transmisiuni live, sugestii de melodii personalizate şi posturi de radio online, disponibile pentru ascultare în 150 de ţări.

Construit pe fundaţiile serviciului Beats Music, cumpărat de Apple în cursul anului trecut, noul Apple Music uneşte serviciile pentru streaming de melodii, radio online şi socializare într-o singură aplicaţie pentru smartphone şi tabletă.

Utilizatorii pot cumpăra albume de melodii, iar restul timpului îl vor putea ocupa apelând colecţia de posturi radio online, unde sunt redate playlist-uri cu selecţii de melodii alese de oameni reali. Similar, recomandările de melodii furnizate pe baza obiceiurilor la ascultare nu vor fi alese pe bază de algoritmi controlaţi de calculator, ci pe baza unor sugestii făcute de experţi ˝care cunosc şi apreciază muzica˝.

În plus, milioane de melodii iTunes vor fi disponibile atât pentru streaming online, cât şi pentru ascultare offline atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Pentru artişti şi furnizori de conţinut Apple Music oferă Connect, o secţiune unde aceştia pot publica melodii, colecţii de poze din concertele live şi alte materiale, oferind fanilor o perspectivă faţă de ce se întâmplă în spatele scenei.

Apple Music, noul serviciu pentru streaming de melodii şi radio online a fost prezentat la WWDC 2015

La fiecare pornire, aplicaţia întâmpină utilizatorii cu o selecţie uşor accesibilă de melodii recent adăugate. Noua interfaţă adaptată pentru iOS 9 se prezintă cu un aspect curat şi design foarte uşor de folosit. Inspirat de Beats Music, Apple Music ne permite să răsfoim colecţia de melodii iTunes în timp de ascultăm melodia aflată deja în redare. Sunt disponibile inclusiv videoclipuri, iar utilizatorii plictisiţi de playlist-uri şi secţiunea Just For You cu melodii alese pe baza preferinţelor la ascultare pot solicita melodia dorită şi cu ajutorul Siri. Asistentul cu comandă vocală poate alege melodii în funcţie de anul lansării, numele artistului şi chiar poziţia melodiei în topuri, dacă furnizăm o dată anume.

Serviciul Apple Music va fi disponibil în peste 100 de ţări începând cu data de 30 iunie, complet gratuit în primele 3 luni de folosire. După expirarea perioadei de încercare serviciul va putea fi accesat contra unui abonament lunar de 10 dolari, respectiv 15 dolari dacă optăm pentru folosirea în familie (până la 6 utilizatori simultan). Accesibil iniţial doar de pe dispozitive cu sistem iOS, serviciul Apple Music va fi oferit şi utilizatorilor de Android şi Windows Phone începând cu această toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult