Apple Street View, alternativă pentru serviciul similar oferit de Google

10.06.2015
Apple Street View, alternativă pentru serviciul similar oferit de Google

Continuând eforturile pentru îmbunătăţirea serviciului Apple Maps, compania din Cupertino a anunţat că va trimite propria flotă de vehicule Street View, cu misiunea de a explora oraşe din toate colţurile lumii, imaginile obţinute servind pentru construirea unei alternative la serviciul Google Street View.

Pentru început, autoturismele prevăzute cu aparatură capabilă să obţină imagini la 360° vor străbate drumurile şi oraşele din Statele Unite, Marea Britanie şi Irlanda. Progresul operaţiunii poate fi urmărit pe o pagină dedicată, detaliind locaţiile vizitate. Tot aici, fanii Apple pot afla care sunt destinaţiile viitoare şi ora probabilă la care ar putea fi surprinşi ˝accidental˝ în imagini, dacă se află pe traseul străbătut de unul dintre vehiculele companiei.

Apple Street View, alternativă pentru serviciul similar oferit de Google

Astfel, începând cu data de 15 iunie, autoturismele Street View trimise de Apple vor putea fi văzute pe străzile mai multor oraşe şi state americane, incluzând California, Florida şi New York, respectiv Londra, Birmingham şi Essex din Marea Britanie.

Urmând exemplul Google, Apple va ascunde în imaginile publicate online orice informaţii care permit identificarea de bunuri  (ex, numerele trecute pe plăcuţe de înmatriculare), respectiv feţele persoanelor surprinse pe stradă.

Venită la doar câteva zile după anunţarea altor îmbunătăţiri, cum ar fi suportul pentru indicaţii din trafic şi descoperirea obiectivelor de interes din apropiere, dezvăluirea privind crearea unei alternative la serviciul Street View nu face decât să confirme ambiţiile Apple pentru a egala rivalul Google într-un domeniu pe care compania îl stăpâneşte foarte bine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult