Atac cu bombă la Apple Store? Nu, doar a explodat noul iPad

Atac cu bombă la Apple Store? Nu, doar a explodat noul iPad

O explozie, urmată de un mic incendiu şi degajare de fum înecăcios, a determinat evacuarea şi închiderea temporară a centrului Apple Store din oraşul Amsterdam.

Potrivit investigaţiilor desfăşurate, la originea incidentului s-a aflat o tabletă iPad al cărei acumulator a izbucnit în flăcări în mod spontan. Din fericire, angajaţii magazinului au izolat rapid dispozitivul afectat într-un container metalic, împiedicând astfel declanşarea unui incendiu sau rănirea altor persoane. Cu toate acestea, trei dintre angajaţi care au inhalat gazele degajate au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat probleme respiratorii.

Deoarece fumul degajat de acumulatorul Li-ion perforat este toxic, magazinul a fost închis temporar de către pompierii sosiţi la faţa locului pentru a permite aerisirea completă a incintei.

Fără legătură cu incidentul apărut, Apple desfăşoară o amplă campanie de înlocuire a acumulatorilor pentru telefoane iPhone trecute de „prima tinreţe”, compania dorind să împiedice astfel escaladarea unui scandal foarte dăunător pentru imaginea sa de brand. Concret, investigaţii independente au arătat că Apple a redus intenţionat performanţa dispozitivelor mai vechi de câteva luni, în încercarea de a masca simptomele unor acumulatori îmbătrâniţi care nu mai respectă specificaţiile oficiale, evitând astfel derularea unei campanii costisitoare de înlocuire a acestora în garanţie.

Apple recomandă utilizatorilor să apeleze doar la centre de service autorizate pentru înlocuirea acumulatorilor defectaţi. Cât despre incidentul semnalat în centrul Apple Store, acesta intră la categoria accidente nefericite, fiind puţin probabil ca investigaţiile să impună măsuri concrete asupra modelului iPad afectat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult