Autorităţile din China vor transforma conturile dintr-o reţea de socializare în „buletine de identitate digitală”

28.12.2017
Autorităţile din China vor transforma conturile dintr-o reţea de socializare în „buletine de identitate digitală”

WeChat, una dintre cele mai populare reţele de socializare din China, va permite utilizatorilor să folosească aplicaţia de mobil ca şi „buletin de identitate digital” pentru accesul în internet cafe-uri.

Proiectul limitat deocamdată la regiunea Guangzhou va fi extins la nivelul întregii ţări începând cu luna ianuarie, fiind parte dintr-un efort mult mai amplu al Guvernului Chinez pentru punerea comunicaţiilor desfăşurate de populaţie sub controlul strict al cenzurii. Practic, sub noile reguli accesul utilizatorilor în principalele reţele de socializare va fi condiţionat de furnizarea identităţii, înlesnind descoperirea şi sancţionarea rapidă a celor care poartă discuţii pe teme interzise de partid.

Venind ca o latură pozitivă, asocierea identităţii WeChat cu buletinul real conferă utilizatorilor o alternativă digitală pentru Cartea de Identitate în format tipărit, complet cu funcţie de recunoaştere facială ca mijloc de securitate suplimentar. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult