Bitdefender 2018 dublează protecţia anti-ransomware şi fereşte utilizatorii de spionaj

12.07.2017
Bitdefender 2018 dublează protecţia anti-ransomware şi fereşte utilizatorii de spionaj

Bitdefender a anunţat noua linie de produse pentru securitate Bitdefender 2018, capabile să identifice şi să blocheze ameninţările ransomware printr-o tehnologie care recunoaşte tiparele de atac şi împiedică blocarea datelor.

Tehnologia Advanced Threat Defense identifică trăsăturile şi comportamentul specific atacurilor ransomware şi îmbunătăţeşte performanţa detecţiei de cod periculos. Un al doilea strat de protecţie împiedică atacatorii să cripteze date personale stocate în fişiere populare, precum My Documents, My Pictures, My Videos, unde adesea sunt păstrate documentele cele mai importante. Protecţia Time Machine, destinată terminalelor Mac, permite utilizatorilor să-şi recupereze datele din copiile de siguranţă şi opreşte hackerii să le acceseze.

Funcţionalitatea Webcam Protection din Bitdefender Total Security 2018 notifică utilizatorii de fiecare dată când o aplicaţie neautorizată încearcă să acceseze camera web. Atacatorii pot controla cu uşurinţă dispozitivele folosite frecvent fără ştiinţa proprietarilor de drept, pot accesa reţeaua de acasă şi se pot folosi de acestea pentru a avea acces la tot ce se întâmplă în locuinţă şi la informaţii dintre cele mai personale.

Bitdefender 2018 extinde pe dispozitive iPhone/iPad şi Mac modulul de Asistenţă Parentală, prin care părinţii pot monitoriza activitatea copiilor pe internet şi, în plus, pot şti locul în care se află. Mai nou, printr-o simplă atingere a ecranului în aplicaţia iOS sau Android, copiii vor putea şi să anunţe părintele că au ajuns în siguranţă la destinaţie, de fiecare dată când pleacă de acasă. Modulul de Asistenţă Parentală blochează conţinutul neadecvat, restricţionează navigarea, aplicaţia Facebook, jocurile online şi toate celelalte activităţi ce se pot desfăşura pe internet între anumite ore şi notifică părintele atunci când copilul încearcă să nu îi respecte regulile.

Noul Firewall le permite utilizatorilor să beneficieze mai uşor de această funcţionalitate importantă. Account Privacy pentru iOS şi Android va verifica dacă vreunul dintre e-mail-uri a fost sustras şi ar putea fi folosit apoi pentru atacuri ţintite sau şantaj.

Ransomware, ameninţare care blochează accesul la datele utilizatorilor şi apoi cere recompensă, a făcut sute de mii de victime în 2017, cele mai agresive versiuni fiind WannaCry şi GoldenEye. Pagubele cauzate de ransomware în primele şase luni depăşesc zece miliarde de dolari. Mai mult, încasările din ransomware au adus anul trecut dezvoltatorilor şi grupărilor infracţionale din spatele acestora peste un miliard de dolari, bani primiţi direct de la victimele care au cedat şantajului.

Un studiu realizat de Bitdefender arată că 52% dintre utilizatorii de internet din România ar plăti pentru a-şi recupera datele personale de pe terminalul blocat, dacă ar fi victime ale clasei de viruşi ransomware. Suma medie pe care ar fi dispuşi să o achite este de 550 de lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult