Browserul Google Chrome va bloca implicit conţinutul Flash

16.05.2016
Browserul Google Chrome va bloca implicit conţinutul Flash
Plug-in-ul Flash Player va fi oprit implicit în browserul Google Chrome până la sfârşitul acestui an, iar după aceea va putea fi pornit doar la cerere. După aceea, compania va oferi în continuare suport Flash pentru o listă de 10 site-uri: YouTube, Facebook, Yahoo, Twitch, Amazon, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru şi Mail.ru. 
 
Citeşte şi: The Telegraph: Comisia Europeană se pregăteşte să amendeze Google cu 3,4 miliarde de dolari
 
Astfel, browserul Google va favoriza conţinutul creat în HTML5, care se încarcă mai repede şi consumă mai puţină energie. 
 
Flash Player va fi inclus în programul de navigare pe internet, dar va trebui pornit manual de fiecare dată când un site afişează astfel de conţinut. Utilizatorii vor putea alege să-i permită plug-in-ului să ruleze o singură dată sau de fiecare dată când intră pe un anumit site. 
 
 
Reprezentanţii Adobe au spus că în timpul tranziţiei spre standarde web deschise va continua să actualizeze periodic Flash Player. „Îi încurajăm pe creatorii de conţinut să lucreze în viitor cu noi standarde web”, a transmis compania. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult