Care este cel mai tare blogger şi ce bloguri mai citim

25.06.2009
Care este cel mai tare blogger şi ce bloguri mai citim

32.596 de bloguri sunt înscrise la această oră în zelist. Un domeniu nu este scump, găzduire se găseşte iar o platformă WordPress este floare la ureche de instalat şi utilizat. Ca să nu mai vorbesc de serviciile gratuite de blogging care nu presupun nicio cheltuială. Practic oricine îşi poate face un blog unde să înşire verzi şi uscate. Sau să spună lucruri interesante, după caz.

Cât de bun blogger eşti

Traficul nu este unicul indicator al succesului. E important să ai şi cititori inteligenţi, comentarii pertinente şi să inspiri încredere iar posturile tale să poată forma opinii. În altă ordine de idei, să fii influent. Iar dacă se poate să faci toate astea pe puterile proprii, cinstit şi etic, atunci e perfect.

Dacă eşti blogger şi vrei să vezi cât de bun eşti în ceea ce faci, apropo.ro are un test pentru tine. Intră aici, răspunde la întrebări şi în final vei afla cât de bun blogger eşti sau dacă trebuie să reprofilezi.

bloggeri apropo

Dacă rezultatul îţi este favorabil îl poţi pune pe blogul tău, preluând codul HTML. Modestia este o calitate, dar nu şi când eşti blogger.

Ce bloguri citim şi de ce

În altă ordine de idei, ce bloguri româneşti citeşti? Care sunt acele bloguri pe care intri aproape zilnic şi ce ţi se pare atât de interesant la ele?

Eu unul urmăresc în Google Reader câteva zeci de bloguri româneşti. Unele sunt de interes general, altele fie IT, fie de jurnalism – domenii care mă interesează în mod deosebit. Dintre aceste, preferatele personale sunt:

blogderas.ro – pentru că râsul face bine
cnet.ro – pentru că este unul dintre cele mai bune bloguri de IT
ghidjurnalism.ro – interes jurnalistic
latrecut – deşi posturile sunt extrem de rare, merită să-ţi aduci aminte de trecut
mihaibendeac.wordpress.com – componentul trupei Mondenii nu e doar un bun actor, ci scrie şi foarte bine
paginademedia.ro – pentru rezumatele zilnice din domeniul media
traficul.org – pentru că testul psihic de la şcoala de şoferi este doar o formalitate
zoso.ro – pentru atitudine

Lista aceasta este evident construită pe criterii subiective. Poţi aduce completări cu blogurile pe care tu le preferi, comentând la acest articol.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News