Cărţi online gratis - site-uri unde găseşti cărţi online

Majoritatea pasionaţilor de literatură preferă hârtia şi probabil nu vor renunţa niciodată la mirosul cernelii în favoarea pixelilor. Sunt însă mulţi şi cei care s-au adaptat rapid tehnologiei şi au trecut la aşa-numitele ebook-uri. Din fericire, oferta este bogată. Există multe site-uri unde poţi citi sau de unde poţi descărca sute sau mii de cărţi online gratis.

Internetul românesc, deşi nu se poate compara din acest punct, sau din niciun punct de vedere cu cel de peste ocean, are totuşi resurse când vine vorba de cultură. Este adevărat, nu la fel de multe ca subiectele de scandal. În fond, ca şi la televiziune, cultura e înghesuită într-un colţ pentru a face loc spectacolului grotesc.

Spre deosebire de televiziune, pe Internet poţi oricând găsi acel colţ de cultură. Un colţ care constă în câteva site-uri ce-ţi vor oferi hrana spirituală sub numele cărţi online gratis.

CartiAZ.ro

Fără vreun motiv anume, primul site la care vom poposi este CartiAZ.ro. Acesta găzduieşte în prezent exact 3120 de cărţi care îmbracă diverse formate de la DOC, PDF şi PPT la mai puţin cunoscutul CHM (format folosit de regulă pentru documentaţia aplicaţiilor software).

Cărţile disponibile sunt destul de variate. Găseşti cărţi online gratis pentru copii, cursuri pentru studenţi şi documentaţii tehnice. Partea de literatură clasică este concentrată în secţiunea Opere Fundamentale.

CartiAZ.ro

VirtuaLitera

Site-ul propriu-zis este un exemplu de cum nu ar trebui să fie făcut un site. Adică este urât şi greu de navigat într-un frame minuscul plasat pe centrul paginii. În schimb, ca sursă de cărţi online, VirtuaLitera stă destul de bine.

Am găsit aici foarte multe basme pentru copii, multă literatură română şi universală. Ca fapt inedit, pe acest site pot fi găsite şi câteva cursuri de fotografie foarte bune dar şi cărţi erotice pentru amatori.

Este posibil ca fişierele descărcate de pe acest site să ajungă pe calculatorul tău fără extensie. La mine cel puţin s-a întâmplat asta de câteva ori. În acest caz trebuie să adaugi extensia manual. Aceasta poate fi, PDF, DOC sau o arhivă gen RAR sau ZIP.

VirtuaLitera

Carti.x6.ro

Autointitulat "cea mai mare biblioteca online", site-ul Carti.x6.ro constituie într-adevăr una din cele mai bogate surse de cărţi electronice gratuite. Asta în pofida site-ului în sine care lasă mult de dorit.

Carti.x6.ro nu are, din păcate, o structură care să grupeze cărţile în funcţie de genul abordat. Acestea sunt aranjate doar după numele autorului, în ordine alfabetică. Nu există nici măcar o funcţie de căutare.

LiterNet.ro

Ca o editură serioasă, Editura LiterNet are un site serios şi ofertă destul de bogată ofertă de cărţi în format electronic. Vei găsi aici în principal autori contemporani şi scriitori mai puţin cunoscuţi.

editura liternet

La fiecare carte de pe acest site vei putea opta pentru forma în care vrei să o citeşti. O poţi descărca în format PDF sau arhivează în format ZIP sau o poţi citi direct pe site. Există, de asemenea, şi o variantă pentru tipărire, pentru cei care preferă hârtia. Cărţile în format electronic de pe LiterNet.ro nu sunt doar simple paragrafe de text copiate într-un PDF. Au un format corect, au cuprins cu link-uri care te duc la capitolul indicat şi nu sunt lipsite nici de ilustraţii.

Acestea sunt doar câteva dintre site-urile unde găseşti cărţi în format electronic. Dacă ştiţi şi altele, puteţi veni cu completări comentând la sfârşitul acestui articol. Oricum, o listă pe tema cărţilor online nu ar fi completă fără Scribd. Scribd este unul dintre cele mai bogate site-uri în materie de cărţi şi reviste în format electronic. Se găsesc şi multe cărţi online gratis în limba română.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat