Cât, din traficul BitTorrent, reprezintă conţinut legal?

Cât, din traficul BitTorrent, reprezintă conţinut legal?

Există cineva care are impresia că trackerele BitTorrent au ca scop schimbul de fişiere care respectă drepturile de autor? Dacă da, atunci un studiu recent vine să spulbere şi cea mai vagă urmă de îndoială.

Cercetătorii de la Universitatea din Ballarat, Australia, au realizat un studiu care a avut ca scop determinarea procentului de conţinut legal din totalul fişierelor transferate folosind standardul BitTorrent. Aceştia au descărcat şi analizat 1.000 de sample-uri de pe 23 de trackere BitTorrent.

În urma analizării conţinutului, s-a ajuns la o concluzie care nu surprinde, cred, pe nimeni: o parte foarte mică de fişiere sunt conforme drepturilor de autor. Mai precis, doar 0.3% din fişierele descărcate nu încalcă legislaţia în vigoare şi, automat, drepturile autorilor.

Cei de la TorrentFreak însă, se îndoiesc de acurateţea acestui studiu. Aceştia vin chiar cu o serie de argumente conform cărora estimările cercetătorilor sunt eronate. Chiar şi aşa, presupunând că procentul ar trebui să fie puţin mai mare, asta nu schimbă situaţia. Iar adevărul este că majoritatea covârşitoare a traficului BitTorrent este făcut cu materiale piratate.

Cât, din traficul BitTorrent, reprezintă conţinut legal?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News