China le-a interzis femeilor să facă transmisiuni live pe web în care mănâncă banane „într-un mod erotic”

07.05.2016
China le-a interzis femeilor să facă transmisiuni live pe web în care mănâncă banane „într-un mod erotic”
Într-un efort de a cenzura şi mai mult internetul, China a introdus noi reguli prin care le este interzis femeilor să facă livestreaming în timp ce mănâncă banane „într-un mod erotic”. Pare o glumă, dar nu este. 
 
Potrivit autorităţilor, noile reguli au fost gândite pentru a controla conţinutul web „nepotrivit şi erotic”. Sunt interzise, conform noilor reguli, şi clipurile video sau transmisiunile în care femeile poartă doar ciorapi şi lenjerie intimă sau doar bretele. 
 
Citeşte şi: Jia Jia este un robot care arată ca „o femeie adevărată” şi nu vrea să-i fie făcute poze de aproape
 
Publicaţia Shanghaiist transmite că multe femei din China organizează sesiuni live în faţa camerelor web, de obicei din propriul dormitor, pe site-uri dedicate. Tinerele sunt îmbrăcate sexy şi pot câştiga echivalentul a 15.000 de dolari pe lună dacă au un număr mare de urmăritori. Nu este vorba de videochat, ci de transmisiuni în care protagonistele promovează anumite produse, cântă, dansează sau… mănâncă banane într-un mod erotic. Banii vin de la sponsori şi din bunuri virtuale şi cadouri pe care fanii le cumpără pentru fete. 
 
Cine nu respectă regulile va fi amendat şi banat de pe serviciul de livestreaming. 
 
 
Fenomenul este oarecum similar cu cel în care în Vest modele de succes, îmbrăcate sumar, promovează diverse produse pe Instagram, precum cure de detoxofiere sau băuturi energizante. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult