Clarviziune: Ericsson prezice moartea spoturilor “Wi-Fi”

Clarviziune: Ericsson prezice moartea spoturilor “Wi-Fi”

Conform unui director de marketing al Ericsson, dezvoltarea rapidă a comunicaţiilor broadband, coroborată cu diminuarea tarifelor pentru aceste servicii destinate în special dispozitivelor mobile, va transforma punctele de acces Wi-Fi în adevărate rebuturi, aşa cum sunt în ziua de azi cabinele telefonice.

Deşi la noi Wi-Fi înseamnă acces la Internet gratuit (şi tot ce e gratis devine automat atractiv), iar HSDPA este ori o necunoscută ori un ideal care cu greu poate fi atins (din cauza costurilor ridicate), trebuie să te informez că în ţări precum Austria, Danemarca şi Suedia conectivitatea broadband are foarte mulţi adepţi. Ce-i drept, salariile sunt incomparabile cu cele din România, iar abonamentele se situează undeva în jurul a 20 de Euro, o sumă infimă pentru austrieci şi scandinavi.

Principala problemă a conexiunilor broadband este legată de roaming. Ce faci dacă pleci în străinătate? Preferi să plăteşti nişte costuri suplimentare usturătoare sau cauţi un spot Wi-Fi? Înclin să cred că vei opta pentru a doua variantă. Aşadar, conectivitatea Wi-Fi nu poate fi atât de uşor renegată.

Wi-Fi Spot

Urmărește Go4IT.ro pe Google News