Cosmote anunţă extinderea reţelei 4G, acoperind 90% din Bucureşti şi 19 alte oraşe

Cosmote anunţă extinderea reţelei 4G, acoperind 90% din Bucureşti şi 19 alte oraşe

Cosmote confirmă extinderea masivă a reţelei 4G şi face pregătiri pentru adoptarea tehnologiei 4G+, cu suport pentru viteze la donwload de până la 300Mbps.

Astfel, reţeaua de telefonie 4G a operatorului Cosmote ajunge începând cu 6 aprilie 2014 la acoperire de 90% în Bucureşti şi alte 19 oraşe şi localităţi. Astfel, la nivelul întregii ţări acoperirea în mediul urban ajunge la aproximativ 40%.

Cosmote anunţă extinderea acoperirii reţelei 4G, acoperind 90% din Bucureşti şi 19 alte oraşe

Teoretic, noul standard de comunicaţie 4G permite viteze la download de până la 150Mbps, respectiv 50Mbps viteză de upload. Practic, rezultatele obţinute pot varia în funcţie de încărcarea reţelei şi capabilităţile 4G ale dispozitivelor folosite pentru conectare.

Până la finalul acestui an, Cosmote promite să dubleze încă o dată raza de acoperire 4G oferită în prezent, iar din anul 2015 să ofere acoperire 4G/4G+ de 100% în zonele urbane relevante.

Pentru atingerea ţelurilor propuse, Cosmote îşi uneşte forţele cu Romtelecom, investind peste 170 milioane de euro în activităţi de extindere şi optimizare a reţelei 4G. În paralel, Romtelecom oferă servicii complete de telefonie fixă şi mobilă, respectiv acces la internet cu viteze de până la 1Gbps folosind tehnologii bazate pe fibră optică.

În prezent, Cosmote oferă acces la interne cu viteze de până la 43.2Mbps folosind infrastructura de comunicaţii 3G, extinsă în 267 oraşe şi 4870 localităţi, accesibilă pentru 72% din populaţia ţării. În total, serviciile de comunicaţii 3G oferite de Cosmote este disponibilă pentru 80% din populaţia ţării, vitezele oferite pentru comunicaţii de date pornind de la 21.6Mbps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult