Cum arată o fermă de clicuri din China

18.05.2017

Multe site-uri de pe internet, persoane sau agenţii de publicitate şi marketing apelează la aşa numitele ferme de clicuri pentru a avea un trafic mai mare. Dacă înainte acest serviciu era furnizat prin intermediul unor softuri dedicate, lucrurile s-au schimbat după ce s-a descoperit că acestea pot fi identificate cu uşurinţă.

 

Aşa că în China şi India au apărut firme care oferă clicuri „reale”. Practic, angajaţi stau şi accesează pagini web, postări de Facebook de pe zeci şi sute de smartphone-uri conectate la internet. Aceste firme furnizează şi ratinguri false pentru aplicaţii şi alte servicii, în magazine virtuale sau pe Google Search. De aceea multe aplicaţii mediocre sau proaste au un rating foarte bun. 

 

Sursa: Twitter.com/EnglishRussia1

 

Site-ul English Rusia a publicat un clip video şi o serie de imagini dintr-o presupusă astfel de „fermă”.

 

Twitter.com/EnglishRussia1

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult